Like

My amp keeps turning off!

 

Bronze Member
Username: Camarobump

Post Number: 63
Registered: Sep-06
Ok, I have two DigitalAudio subwoofers hooked up to a Nitro 2000w 2 channel amp. The subs are dual 4 ohm, 2 or 8 ohm operation. The amp says it is 2-8 ohm stable. The only problem is that when I turn the volume up about mid way, the amp goes into protection. Now, the amp is in a camaro and it sits under the box in back of the car. Is this is thermal problem, or something different? Please help, thanks!
 

Gold Member
Username: James1115

Use a simple...

Post Number: 8552
Registered: Dec-04
under the box? you have each sub wired to 2 ohms stereo? I would say that being under a box not getting sufficient cooling it would be overheating. Is this after you play it for a little while?
 

Bronze Member
Username: Camarobump

Post Number: 64
Registered: Sep-06
yeah, maybe like 5-10 minutes
 

Bronze Member
Username: Camarobump

Post Number: 65
Registered: Sep-06
I don't know if I have the speakers hooked up in the box right. There is one positive and negative on one side, and then another positive and negative on the other side of the subwoofer. I have speaker wire going from one side to the other, and then that side is connected to the box.
 

Gold Member
Username: James1115

Use a simple...

Post Number: 8556
Registered: Dec-04
http://www.rockfordfosgate.com/rftech/woofer_wizard.asp?submitted=true&woofer_qt y=2&woofer_imp=4

here
 

Gold Member
Username: James1115

Use a simple...

Post Number: 8557
Registered: Dec-04
wire them mono to 4 ohms
 

Bronze Member
Username: Camarobump

Post Number: 66
Registered: Sep-06
How do I do that?
 

Gold Member
Username: James1115

Use a simple...

Post Number: 8573
Registered: Dec-04
wiring option # 2 in the link I posted above^
« Previous Thread | Next Thread »

Facebook

Shop Related Deals

Directory

Main Forums

Today's Posts

Forum Help

Follow Us