Like

I gotta problem need some help

 

New member
Username: Skeg

Post Number: 8
Registered: Aug-06
Ok well i posted here a week or 2 ago with a problem with a 2000watt amp i blew it up but got new one and wired my subs in series, my problem is i have 2 visonik subs 1000watt max each a 2000watt max amp 2 chan and im using 2 channels because i have the subs in independant inclosers like its a box with wood in the mid anyway when i turn it up and it gets pumpin on Low pass setting on the amp or i think maybe on full pass also at high levels the subs look like one is sucking in and one is blowing out but id dont do that at lower levels and i checked all wireing in and outside subs and dont see a problem does it just look like this is this a problem or what cuz this makes me like not want to turn up my car "afraid of blowing a sub/amp" thanks for your help -JoN-
 

Gold Member
Username: Chaunb3400

Huntsville, Alabama U.S.

Post Number: 8623
Registered: Jul-05
they are out of phase
 

New member
Username: Skeg

Post Number: 9
Registered: Aug-06
how i fix?
 

New member
Username: Skeg

Post Number: 10
Registered: Aug-06
How do I fix this and is this ok? I also am missing one screw on each sub cuz i stripped it out and i have a small air leak
 

Silver Member
Username: Wingmanalive

Greensburgh, PA US

Post Number: 167
Registered: Jun-06
Upload
 

Gold Member
Username: James1115

Ct

Post Number: 6159
Registered: Dec-04
it isnt wired properly, I would fill in the hole with silicone.
 

Gold Member
Username: James1115

Ct

Post Number: 6160
Registered: Dec-04
lol Paul lolol
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 11
Registered: Aug-06
its wired in series i check with tone gen and unhooked the subs un bolted them and check the wiring and its fine i just want to know how to keep them phased at higher bass levels
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 14
Registered: Aug-06
anyone?? please im dieng here lol
 

Gold Member
Username: Chaunb3400

Huntsville, Alabama U.S.

Post Number: 8630
Registered: Jul-05
go here #31 about half way down the page

http://www.bcae1.com/
 

Gold Member
Username: James1115

Ct

Post Number: 6163
Registered: Dec-04
if they are phased at low level's they are gonna be phased at high level's that doesnt change. You need to reverse the polarity. what amp do you have and what HU do you have?
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 15
Registered: Aug-06
I gotta a JVC touch screen head unit and my amp is the Lanzar VIBE266 2 Channel 2000 Watts High Power MOSFET Amplifier, VIBE-266
head unit is a JVC KD-LHX502

there wired in series and i guess normal to the amp im using both channels
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 16
Registered: Aug-06
well anyone?
 

Gold Member
Username: James1115

Ct

Post Number: 6169
Registered: Dec-04
see if your amp has a phase switch on it. If it does switch it to 180 degres, if not I am sure your HU does.
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 17
Registered: Aug-06
nope the amp dont where would the HU switch be? on the head unit?
 

Gold Member
Username: James1115

Ct

Post Number: 6170
Registered: Dec-04
do you have a sub control boost with that deck?
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 18
Registered: Aug-06
yes i can set for 1 2 or 3 subs
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 19
Registered: Aug-06
should I set it for 1 sub or should i set it for 2 i currently have it set for 2 because i have 2 but the RCA's go into one amp
 

Gold Member
Username: James1115

Ct

Post Number: 6171
Registered: Dec-04
are you running them mono? or stereo? if mono set it for 1
 

Gold Member
Username: James1115

Ct

Post Number: 6172
Registered: Dec-04
also set it for mono on the HU not stereo
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 20
Registered: Aug-06
its a 2 channel amp so i got it set for 2 should i knock the setting 2 one sub and the will both work and just chek it out or what?
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 21
Registered: Aug-06
??
 

Gold Member
Username: James1115

Ct

Post Number: 6175
Registered: Dec-04
why dont you wire your subs mono instead of stereo?
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 22
Registered: Aug-06
to much sork
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 23
Registered: Aug-06
I just really want them in phase
 

Gold Member
Username: James1115

Ct

Post Number: 6176
Registered: Dec-04
are you kidding me?
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 25
Registered: Aug-06
Well I know I can get them to phase just dont know the right way of going about it
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 26
Registered: Aug-06
??
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 28
Registered: Aug-06
well what should I do?
 

Gold Member
Username: James1115

Ct

Post Number: 6185
Registered: Dec-04
wire them mono!
 

Bronze Member
Username: Skeg

Post Number: 29
Registered: Aug-06
I dont have the skills my cousin did it for me u think i could get away setting the HU for mono? or somthing
« Previous Thread | Next Thread »

Facebook

Shop Related Deals

Directory

Main Forums

Today's Posts

Forum Help

Follow Us