Like

Setting Up 2 Kicker 12" L7's

 

New member
Username: Icexx99

Post Number: 2
Registered: Jun-06
I'm only 16 Setting it up in my 02 Durango, Can someone help me out on what else I need the subs are brand new 2-12" L7 2 OHM Version! I have the box! I just need to know a good amp and if I need a new battery, capacitor, ETC and what wires will I need to complete the system!
 

Silver Member
Username: Juliob

Santo DomingoDominican Re...

Post Number: 842
Registered: Dec-05
capacitor.... no. Get orion 2500d. Try getting an HO alt if you can and get the wires from knukonceptz
 

Gold Member
Username: Dustin3

Tigard, Or U.S.

Post Number: 1897
Registered: Oct-05
orion 2500 wouldnt work. b/c u have the DVC 2 ohm subs. the orion is 2500 @ 1 ohm. if you had 2 DVC 4 ohm woofers than it would work - also, the rockford 2000 watt one will work too (if u had the 4 ohm woofers)

ur best bet is to get 2 amps and hook a sub to each amp. you could get 2 MB quart raa1000 and wire each sub to a 1 ohm load.

or jl 1000/1 (2 of them)

wires are at www.knukonceptz.com
 

Gold Member
Username: Dustin3

Tigard, Or U.S.

Post Number: 1898
Registered: Oct-05
or 2 of these:

http://cgi.ebay.com/HIFONICS-BXi1206D-Class-D-Mono-Amplifier-Amp-BXi-1206D_W0QQi temZ9744070403QQihZ008QQcategoryZ18797QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
 

Silver Member
Username: Juliob

Santo DomingoDominican Re...

Post Number: 845
Registered: Dec-05
bassman, those subs are 750 rms right? orion 2500d puts 1700 at 2 ohm, so 750x2= 1500w rms at 2 ohms, so the amp will work man jeje
 

Gold Member
Username: Dustin3

Tigard, Or U.S.

Post Number: 1900
Registered: Oct-05
or you can find an amp that does 2000 @ 2 ohms :-)
 

Silver Member
Username: Juliob

Santo DomingoDominican Re...

Post Number: 847
Registered: Dec-05
he can buy two strappables amp and wire them to create a 2 ohm load
 

Gold Member
Username: Dustin3

Tigard, Or U.S.

Post Number: 1901
Registered: Oct-05
my bad. lol. i was thinkin 1000. i was just helpin someone that had 2 15" l7's, lol.

in that case, i still wouldnt get the orion 2500d... too much power

get the new kicker zx1500.1. puts out 1500 + @ 2 ohms. you will be happy with that!!!!!
 

Gold Member
Username: Dustin3

Tigard, Or U.S.

Post Number: 1902
Registered: Oct-05
^^ i think that would work perfecty

but you could do the strapping, but too much work when u have an amp that is already perfect for ya :-)
 

Gold Member
Username: Dustin3

Tigard, Or U.S.

Post Number: 1903
Registered: Oct-05
juliob, do u have aim?
 

Silver Member
Username: Juliob

Santo DomingoDominican Re...

Post Number: 849
Registered: Dec-05
tripeo_11@hotmail.com i'm from dominican republic, we speak spanish here so, if you find weird the mail lol!
 

Gold Member
Username: Dustin3

Tigard, Or U.S.

Post Number: 1905
Registered: Oct-05
do you have an aol instant messaging though? or just an e-mail
 

New member
Username: Icexx99

Post Number: 3
Registered: Jun-06
Can someone tell me what wire i Need! what awg for the battery to amp, headunit to amp, amp to subs, ground!
 

Silver Member
Username: Juliob

Santo DomingoDominican Re...

Post Number: 852
Registered: Dec-05
msn messenger, we don't have AOL here
 

Silver Member
Username: Buddyleee5

Post Number: 306
Registered: May-05
"Can someone tell me what wire i Need! what awg for the battery to amp, headunit to amp, amp to subs, ground!"

for the zx1500.1 you would be best with 1/0 gauge wiring, but 4 gauge will work, use at least 4 gauge to ground it, and you just need a small 18 gauge wire to go to the headunit. You need rca cables as well. Just buy a complete package it will have everything you need. You need a fuse holder, a fuse, crimp rings, and you need diferent amounts of each wire, its easier to get the entire kit
 

New member
Username: Icexx99

Post Number: 4
Registered: Jun-06
thanks!!
 

Silver Member
Username: Juliob

Santo DomingoDominican Re...

Post Number: 854
Registered: Dec-05
chris what amp do you have?
 

Silver Member
Username: Juliob

Santo DomingoDominican Re...

Post Number: 855
Registered: Dec-05
sorry jeje. Go to knukonceptz
 

New member
Username: Icexx99

Post Number: 5
Registered: Jun-06
I am swapping my 2ohm for the 4's
 

New member
Username: Icexx99

Post Number: 6
Registered: Jun-06
i dont have one yet but i am gonna get the kx1500 now!
 

Gold Member
Username: Dustin3

Tigard, Or U.S.

Post Number: 1913
Registered: Oct-05
"for the zx1500.1 you would be best with 1/0 gauge wiring, but 4 gauge will work, use at least 4 gauge to ground it"

ur power and ground wire should be the same size

also, there is no such thing as the kx1500. there is a zx1500 -but if you get this you need to keep ur DVC 2 ohm subs!!!!

#
Power (watts): 750W x 1 @ 4-Ohms
#
Power (watts): 1500W x 1 @ 2-Ohms
 

Gold Member
Username: Dustin3

Tigard, Or U.S.

Post Number: 1914
Registered: Oct-05
so KEEP the 2 ohm version!!!! and wire them to a 2 ohm load
 

Silver Member
Username: Juliob

Santo DomingoDominican Re...

Post Number: 866
Registered: Dec-05
IDK why he's switching, get another dual 2 and you're done
 

Gold Member
Username: Dustin3

Tigard, Or U.S.

Post Number: 1918
Registered: Oct-05
i kno! i hope he doesnt. he prolly got confused on some wiring options and thinks you can wire 2 2 ohm subs to a 1 ohm load
 

New member
Username: Icexx99

Post Number: 7
Registered: Jun-06
im not switching anymore, but everyone is so confusing
 

Silver Member
Username: Juliob

Santo DomingoDominican Re...

Post Number: 876
Registered: Dec-05
just go to www.the12volt.com and go to woofer wiring, you'll get the answers you want
« Previous Thread | Next Thread »

Facebook

Shop Related Deals

Directory

Main Forums

Today's Posts

Forum Help

Follow Us