Like

Just noticed

 

Silver Member
Username: Wolfman1966

WEST MONROE , LOUISIANA USA

Post Number: 181
Registered: Jan-06
I think I am gonna have to get a different amp...I just noticed a couple of things about the one I have (its a Visonik 350 watt amp, dont remember model#) .
1>The LOW PASS FILTER only goes as low as 50hz

2> and this probably has to do with the LPF not going lower, but when I play music that doesn't contain a lot of bass, some of the sound comes out of my subs.
SO ....
does anyone have or know of a good, low priced amp to replace mine.
Oh and since it will probably help, the subs are Alphasonik Q-Reference series 10's SVC.
I'll post the wattage for the subs a little later
thanks
 

Silver Member
Username: Stnorris

Eldridge, IA US

Post Number: 435
Registered: Apr-06
do you have rear speakers hooked up?

also, your LPF only going down to 50 is not the problem. a lot of people set theres to 65-80.
 

Silver Member
Username: Wolfman1966

WEST MONROE , LOUISIANA USA

Post Number: 183
Registered: Jan-06
No, I unhooked the rear speakers when I hooked up the amp...and I see people on here a good bit talking about lowering the LPF to 30hz or 38hz, because thats what their subs and box are tuned for. Thats why I thought maybe I should get a different amp
 

Silver Member
Username: Stnorris

Eldridge, IA US

Post Number: 437
Registered: Apr-06
no. the LPF is not for matching to your box most of the time. if your box is ported, the subsonic filter should be matched to your box tuning.

are you saying that your subs play some treble, like a normal 6 x 9 speaker would???
 

Silver Member
Username: Wolfman1966

WEST MONROE , LOUISIANA USA

Post Number: 184
Registered: Jan-06
If a song is playing and there is little or no bass in it, I can pop my trunk, and hear some of the music coming through the subs. Not real loud or anything. But enough for me to hear it. Now if the song has lots of bass, I guess the bass overrides everything, because I don't notice it then.
 

Silver Member
Username: Wolfman1966

WEST MONROE , LOUISIANA USA

Post Number: 185
Registered: Jan-06
OH, and my amp doesn't have a subsonic filter.
 

Silver Member
Username: Stnorris

Eldridge, IA US

Post Number: 439
Registered: Apr-06
i know your exact problem. just hook your rear speakers back up. after you hook them back up, there wont be treble at all that comes through your subs. then change the LPF to around 70 or so.

a lot of the time, unhooking your rear speakers, will send treble, or mids, from the music, to your subs, which is really bad.
 

Silver Member
Username: Stnorris

Eldridge, IA US

Post Number: 440
Registered: Apr-06
is your box ported?.....even if your box is ported it will be okay without the SS filter.
 

Silver Member
Username: Wolfman1966

WEST MONROE , LOUISIANA USA

Post Number: 189
Registered: Jan-06
NO,box is not ported, is just plain old store bought box. and I don't want to hook up my back speakers. If I do that, it seems that my rear speakers interfere with my subs and cancel them out somewhat. In other words, my subs dont hit as hard with the back speakers hooked up.
 

Silver Member
Username: Wolfman1966

WEST MONROE , LOUISIANA USA

Post Number: 190
Registered: Jan-06
>BUMP
« Previous Thread | Next Thread »

Facebook

Shop Related Deals

Directory

Main Forums

Today's Posts

Forum Help

Follow Us