On-board audio problem

 

New member
Username: Cmangle

Post Number: 6
Registered: Oct-04
My motherboard has a SiS 7018 Wave audio chip.

Out of the blue (i don't recall doing any updating) I now have surround sound type echo
on all audio out of my speakers!

If I go to control panel, sound devices and click on the volume/mixer board screen and then on to properties under the recording setting there is a box with four choices . . .
1) Surround 2) Stadium 3) Pub 4) Hall

One of these HAD to be checked in order to have a darkened OK to exit !

If none are checked the OK box goes light grey and there is no bypass or default setting of no surround !

I didn't initiate this but how do I get rid of it ?

All audio is affected windows sounds mp3 musics any audio out of the speakers now has the echo/reverb effect.

As additional Info I am using Sony Sound Forge but I haved checked there and do not see anything that would induce this.

I'm not so much worried as to how it got there I just want to remove the effects

any thoughts ?

 

nyko
Unregistered guest
damn... i have the same problem
was hoping i could find the solution here :-(

good to know im not alone tho
 

Bronze Member
Username: Allic

Post Number: 75
Registered: Jan-05
You need this patch

http://www.softwarepatch.com/utilities/sis7018.html


Ringtone Jukebox
 

Silver Member
Username: G3nocd3

San Jose, Ca USA

Post Number: 120
Registered: May-05
Driver patches and updtes sure are nice. Always check on new drivers for anything thats actin up. Dosent matter if its ethernet,scsi,ide,anything hardware most of the time had some sort of driver. Update it and see if that fixes the problem.
 

New member
Username: Jad

Post Number: 8
Registered: Aug-05
try www.driverguide.com it has loads of drivers. Needs free signup though. but very useful

Add Your Message Here

Bold text Italics Create a hyperlink Insert a clipart image Add a YouTube Video
Need to Register?
Forgot Password?
Enable HTML code in message
   
Jump to: Home Audio Forum | Home Video Forum | Home Theater Forum | Car Audio Forum