Like

THX optimizer no subwoofer sound

 

New member
Username: Nihl

Post Number: 1
Registered: Feb-10
I have a 5.1 surround system. Won't bore you with the component details unless it becomes important to know. For ANY DVDs I have with the THX Optimizer menu: the test tones come out of all the channels (L, R, C, SL, SR) except the sub. Receiver Xover set @ 80Hz and volume is raised during the test. When I play the movie, I get sound out of the sub at expected levels. Can anyone tell me why? I guess everything seems to work ok but simple curiosity demands an answer why the sub test is silent.
 

Gold Member
Username: Jrbay

Livonia [Detroit area], Michigan USA

Post Number: 1070
Registered: Feb-08
Good question!

So you are saying with the same disc, sub power on and without changing any settings or connections that you don't have sub output during the Optimizer but you do when you play the movie?

Does your receiver have and output test mode?
 

New member
Username: Nihl

Post Number: 2
Registered: Feb-10
Yes, correct on all counts.
The receiver MCCAC speaker test routine produces sound from the sub.
 

Gold Member
Username: Jrbay

Livonia [Detroit area], Michigan USA

Post Number: 1071
Registered: Feb-08
I have no ready answer for you but you definitely have my attention! This sort of curiosity will be the death of me (us?) as there is no obvious answer but I do plan to spend some time with a disc that has the THX Optimizer just to see if I can recreate this oddity.
« Previous Thread | Next Thread »

Add Your Message Here

Bold text Italics Create a hyperlink Insert a clipart image Add a YouTube Video
Need to Register?
Forgot Password?
Enable HTML code in message
   

Facebook

Shop Related Deals

Directory

Main Forums

Today's Posts

Forum Help

Follow Us