Help! Kenwood amp-radio station buzzing


New member
Username: Beatydna

Brooklyn, NY United States

Post Number: 1
Registered: Apr-14
I have a refurbished Kenwood KA-3500 amp that has worked well for three years. I recently moved apartments and in the mornings, it works as before.
But starting around 5:30 pm, the amp starts buzzing with a radio station underneath the noise. Nothing affects this loud buzz, no matter the input or whether I'm using speakers or headphones.
Any idea what could be causing this? Or how to stop the amp from "receiving" this station at night?

Platinum Member
Username: Jan_b_vigne

Dallas, TX

Post Number: 17892
Registered: May-04

You could try moving it to a different AC outlet. Preferrably, one on a different circuit breaker. If that doesn't work, try re-arranging your cables. First, try unplugging all cables other than your speaker cables to determine if they are the source of the RF pick up.

There are several reasons for RFI, you really have to find what's causing your specific case. Try a search engine with something like"eliminating RFI from audio components".


Gold Member
Username: Magfan


Post Number: 3114
Registered: Oct-07
If Jan's suggestion doesn't do it�.and going thru cable layout / setup usually DOES, than getting a set of input shorting plugs may be on the 'last resort' list.

Also, if the RFI is coming in thru the power cable(s) than an isolation transformer of sufficient capacity can help, as well.

Top Deals

Loading, please wait...
« Previous Thread | Next Thread »

Add Your Message Here

Bold text Italics Create a hyperlink Insert a clipart image Add a YouTube Video
Need to Register?
Forgot Password?
Enable HTML code in message



Main Forums

Today's Posts

Top Deals

Forum Help

Follow Us